Jak si správně sbalit kufr?

George Clooney v oblíbeném snímku Lítám v tom pronesl, že „i obyčejné sbalení kufru musí mít systém“. A také, že by se mělo „cestovat na lehko, svižně a efektivně“. Otázka zní – řídíte se tím? Pokud vám balení kufrů činí potíže a téměř vždy zjistíte, že jste na něco zapomněla, případně vám toho naopak spoustu přebývá, vezměte si k srdci následující pravidla.

Oblečení podle příležitostí

Než se pustíte do balení oblečení, ujasněte si, jaké aktivity budete během dovolené pobytu provádět. Nehodilo by se vám i nějaké slavnostnější oblečení? Chystáte-li se na ples či jinou příležitost, v rámci které se tak nějak počítá se společenským outfitem, nenechte ho doma ve skříni. Přijít na honosnou akci v plavkách je společenské faux-pas.

Oblečení v celcích

Balíte si jednotlivé kusy s tím, že se se sladěním outfitu vypořádáte až na místě? Chyba. Přemýšlejte v celcích a naplňte svůj cestovní kufr oblečením, které se dobře kombinuje a nosíte ho nejčastěji.

Umění skládání

Poskládat oblečení tak, aby se do kufru pohodlně vešlo, je umění. Jedním ze základních pravidel je skládání do vrstev, díky kterým lze prostor v zavazadle optimalizovat a využít tak prostor na maximum. Co byste měla dát do jednotlivých vrstev?

Na dno kufru naskládejte obuv a každý jednotlivý pár nezapomeňte vložit do tašky. Botami obložte kufr dokola a uprostřed umístěte kosmetickou tašku, spodní prádlo či knihy. Případně pár triček, která srolujte (nebojte, nezmačkají se).

Střední vrstva by měla obsahovat měkké věci. Například košile, kalhoty, blůzy, kravaty apod.
Nahoru patří kabát či sako (nedáte-li je do zvláštní tašky), případně jemné večerní šaty. Dále pak drobnější doplňky v menších krabičkách (např. šperky atd.).

Rada na závěr zní: jednotlivé vrstvy můžete oddělit hedvábným balicím papírem, který oblečení ochrání před pomačkáním.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *